Ordbok

LoL6

LoL6 är ett sexmästeri under Göta studentkår på Pedagogen i Göteborg, det såt för Lek- och Lärsexmästeriet. Vi har funnits sen våren 2016 och går oftast runt i vår ovvar och har kul med andra studenter på olika sätt, både i Göteborg och i Andra städer. Vårt skyddshelgon är Stitch och vårt motto är ”Nobody gets left behind or forgotten”.


Sexmästeri

ett sexmästeri är en festförening, som arrangerar t.ex. Sittningar och pubar och massa andra roliga aktiviteter för studenter vid universiteten eller högskolorna, och finns landet över. Medlemmer kallas för sexmästerister och känns oftast igen på sina ovvar, eller i vissa fall rockar, ofta täckta i märken, namn och andra konstiga saker. Under Göta studentkår finns t.ex. LoL6, MatNatSex, P6, Kog6, Sys6, Hum6 och Haddock. Finns även sexmästerier som inte är bundna till någon kår.


Ovve

En overall, kallas bara för ovve.
LoL6 har en turkos-blå ovve, med ett rosa vänster ben och ett lila högerben.
Bäres genrellet av medlemmar i sexmästerier landet över, och är världens bästa festplagg


Stitch

Stitch är LoL6 skyddshelgon, vår maskot. Stitch (Aka Experiment 626) för LoL6 representerar vårt mål, att hjälpa alla att hitta sin plats, och att alla är välkomna, oavsett vem du är (så länge man inte bryter mot våra stadgar). Stitch är kärlek och gemenskap, är alltid redo för äventyr och bus, precis som LoL6, vilket gör oss till en perfekt match!


Mottagning

Tidigare kallat ”Nollning” men är nu bytt mot ett trevligare ord.
På Pedagogen i Göteborg så arrangeras mottagningen av P6 och LoL6 under Göta studentkår. Är 3 veckor på hösten och 2 veckor på våren för att välkomna nya studenter till studentlivet och staden. perfekt sätt att lära känns nya människor och sexmästerierna!


Aspning

När mottagningen är slut så börjar aspperioden, kallat aspningen, där hugade spekulanter ges möjlighet att lära känna det sexmästeri de är intresserade av, och får prova på att t.ex. jobba på sittningar, arrangera pubar, gå på veckomöte och hänga med mästeriet. Ofta får man bära ett profilerande plagg så att andra kan se vilken förening man aspar till, i LoL6 är detta en rosa reflexväst. Efter avslutad aspning är det inval och efter det blir man medlem i den förening man sökt, olika föreningar har olika krav på sina sökande för beviljat medlemskap.


Experiment

Aspar (aspiranter) i LoL6 kallas för Experiment, efter Experiment 626, det vill säga Stitch. varje experiment får ett nummer som korresponderar till vilken generation man kommer tillhöra.


Sittning

En sorts middagsbjudning som man köper biljett till. Den arrangerande föreningen lagar mat och sen äter man och sjunger studentikosa dryckesvisor och inte sällan framförs det gyckel.


Gyckel

Under en sittning kan gyckel framföras, detta kan vara allt ifrån lekar med deltagare i sittningen, till att berätta ordvitsar eller framföra en sketch eller låt, endast fantasin sätter stopp för möjligheterna!


Kårkällarn

Göta studentkårs alldeles egna pub! Flera av Götas olika kkårföreningar, bland sexmästerierna, jobbar där varje onsdag och ser till att alla andra får mysiga kvällar med god öl och mat, och gott sällskap!


Caps

Caps är ett dryckesspel som sexmästerister tycker om, det går ut på att utifrån olika regler kasta kapsyler i glas. Får inte spelas på Chalmers.


Phestresa eller Utlandsphest

Med jämna mellanrum under året så bjuder olika studentstäders sexmästerier in andra sexmästerister att komma dit en helg för att se deras stad, pub och studentliv, vilket vi i LoL6 gladeligen åker på. dessa kallas oftast för phestresor, eller utlandsphester. exempel på dessa är t.ex. Stjärtslaget i Trollhättan, Hjärtslaget i Halmstad, Syndafloden i Jönköping, Tjällossningen i Örebro, Absolut Gotland på Gotland, Rabalder i Borås, Bonnaphesten i Skövde eller Sjöslaget i Stockholm på en Silja Line båt, med flera, det finns väldigt många olika!


P6

P6 står för Pedagogsexmästeriet, och är det andra sexmästeriet på Pedagogen. De känns igen på sina röda ovvar med ett grönt ben och sin maskot Paddington, och att de liksom LoL6 alltid redo för fest och skoj! Tillsammans är P6 och LoL6 arrangörer av Mottagningen på Pedagogen.


Gasquen

En studentpub med dansgolv på Chalmers som vi gärna går till då och då, dit kommer vi enbart in om vi går in ihop med en medlem i Chalmers studentkår, vilket är ett utmärkt sätt att lära känns nya människor, redan i kön!